Media

Verdiepingstraining Backpath bij Yogadreams in Zaandam

Verdiepingstraining: Backpath Rug/nek/schouders (50 Hrs.)

Met docenten Marcel Remmé en Jaap Spaans bij Yogadreams in Zaandam.


In deze 50 uurs verdiepingstraining leren Marcel Remmé en Jaap Spaans je met de Backpath te werken en hoe je deze in kunt zetten bij rugpijn, stijve schouders en nekklachten. Deze training is uniek in Nederland en wordt aangevuld met gastdocenten, met een specialisatie zoals bijvoorbeeld anatomie.

 

Wat is een Backpath

De Backpath is een schuimrubberen strip die tijdens yogalessen gebruikt kan worden bij mensen met nek- schouder- en rugklachten. De Backpath kan op vele manieren ingezet worden tijdens een yogales of therapeutische sessie.

 

Textneck

De "Textneck" begint een herkenbaar probleem te worden in onze samenleving. Kijkend naar het scherm van tablet of smartphone laten we het hoofd hangen waardoor de druk op de nekwervels toeneemt en een stijve of pijnlijke nek het gevolg kan zijn. Bovendien gaan de schouders naar voren staan en de bovenrug begint zich te ronden. De Backpath is het ideale hulpmiddel om je lessen extra effect te geven op die plaatsen waar dit nodig is. 

 

Natuurlijke houding herstellen

De backpathoefeningen kunnen deze klachten verhelpen. De Backpath oefent druk uit op plaatsen van de wervelkolom waar deze uit balans is (te hol of te rond). Door regelmatig oefeningen met de Backpath te doen komen de wervels in een meer optimale positie met als gevolg dat de onderliggende spiergroepen de kans krijgen te ontspannen en er meer ruimte en flexibiliteit in rug/nek/schouders wordt ervaren. De wervelkolom komt in de natuurlijke houding terug. (S-vorm).


SCHRIJF JE NU IN

 

Onderwerpen

•toepassen van de backpatch
•anatomie
•pranayama

Voor wie
•Iedereen met interesse voor de Backpath (ervaring is niet nodig)
•Yoga / fitness docenten als verdieping voor jezelf en/of de Backpath toe te passen in je lessen.

Waar
Je bent van harte welkom bij Yogadreams in Zaandam (30 minuten van Amsterdam, Alkmaar en Haarlem) waar wij de beschikking hebben over een heerlijk ruime en lichte zaal, met eigen lounge en kleedruimte.

Wat anderen over deze training zeggen:
Hanneke van Vulpen: Ik ben nu nog enthousiaster geworden over de backpath. Het werkt! Ben van plan de backpath (deels) te gaan gebruiken in les bij Happygoyoga.

Data:
Vrijdag 12 April 10.00-18.00 uur (zaal 4)
Zaterdag 13 April 13.00 uur - 21.00 uur (zaal 2)
Vrijdag 10 mei 10.00-18.00 uur (zaal 4)
Zaterdag 11 mei 11.00-19.00 uur (zaal 4)
Zaterdag 25 mei 13.00 uur - 21.00 uur (zaal 2)

Er is een lunch pauze van een uur op iedere dag.

Voor vragen: email naar opleiding@yogadreams.nl

Prijs
€ 556,50 (incl. 9% btw) Incl. Backpath, Backpath-tas en handleiding.

Na de training ontvang je een certificaat van deelname voor de 50hrs.

SCHRIJF JE NU IN
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Yogadreams Zaandam

Over Yogadreams Zaandam


Ons logo
Het logo van Yogadreams, het gingko blad, staat symbool voor: hoop, liefde, toverkracht, tijdloosheid en een lang leven. Boven het blad is een kleine cirkel zichtbaar, deze cirkel staat symbool voor het zaadje. Eigenaresse Myrna van Kemenade: “en zo zie ik het ook bij alle mensen die bij ons binnenwandelen. Bij iedereen is de volle potentie aanwezig, de yoga zorgt ervoor dat jij mag uitgroeien tot de beste versie van jezelf, net zoals het zaadje van de ginkgo mag uitbloeien tot een prachtig blad”

Uniek pand
Bij Yogadreams kun je heerlijk ontspannen tijdens een les of met een kopje thee in de lounge. Yogadreams bevindt zich in een mooi karakteristiek pand, het voormalig Luthers Wees- en Armenhuis in Zaandam, met vier fantastische lichte ruime studio's. 

Onze missie
De missie van Yogadreams is het bevorderen van bewustwording gebaseerd op de yogafilosofie en beoefening. In de vorm van het geven van lessen, workshops en opleidingen stimuleert het team van Yogadreams mensen bij het verkrijgen van inzichten, verdieping en bewustwording; ingrediënten die kunnen bijdragen aan een groter geluk in jouw leven. 

Volg je hart, volg je dromen

‘Yoga betekent voor mij bewustwording, dat je je bewust bent van je ademhaling en hoe je lichaam reageert op je denken en interacties met andere mensen. Yoga gaat vooral ook over het volgen van je hart, je intuïtie, dát doen wat echt van binnenuit komt. Volg je hart volg je dromen!’  

Myrna van Kemenade, oprichtster Yogadreams -