Media

header

Basis Yoga Docentenopleiding

Erkend en geregistreerd door Internationale Yoga Alliance

Basis Yoga Docentenopleiding

Basis Yoga Docentenopleiding, het delen van yoga. 

(200 uur. Erkend en geregistreerd door de Internationale Yoga Alliance.)

Deze opleiding start 14 september 2018. Vol = vol (maximaal 20 deelnemers).
Voor data zie praktische informatie in het linkermenu


Marieke Besse: 

“Fijne groepssfeer, aandacht voor het individu en diens proces, enthousiasme docenten, hoge verwachtingen, zodat de kwaliteit gewaarborgd wordt en een gevarieerd aanbod in workshops, zodat overal even aan geproefd wordt.

Zo zou ik de positieve kenmerken van de basis yoga docentenopleiding omschrijven. Al met al een opleiding die genoeg aanknopingspunten, inzichten en motivatie biedt om verder te ontdekken en te leren.”

Begin bij de basis 

Yogadreams biedt een goed gefundeerde basis van de houdingen vanuit de ashtanga yoga en filosofie van de Sutra’s van Patanjali en Bhagavad Gitta, waarop je verder kunt bouwen en verdiepen. De verdieping begint bij jezelf, bekend worden met je eigen lichaam betekent ook dat je het lichaam van een ander makkelijker kan lezen en doorgronden. Ieder lichaam is waardevol en uniek en vraagt om de juiste aanpassingen in een les

Sabine Geers:

"Wat ik fijn vond aan de opleiding is dat er aandacht is voor alle aspecten van yoga en het achtvoudige pad. De integratie van de yogafilosofie, anatomie, etc. zorgt naar mijn idee voor een brede basis die verder gaat dan alleen kennis van de asana’s."


Persoonlijke ontwikkeling
 

Wat we erg belangrijk vinden en waar we je graag bij begeleiden is jouw persoonlijke ontwikkeling. Wij geloven dat iedereen iets unieks te bieden heeft en willen graag omhoog halen wat dat is. Wie ben jij, waar sta je voor en wat maakt dat mensen juist bij jou lessen willen komen volgen?
De opleiding doe je ten eerste voor jezelf en je eigen ontwikkeling en daaruit kun je bepalen of je dit ook over wilt dragen als docent. I’ts up to you!


Sabine Geers

"Het meest waardevolle wat ik uit de opleiding heb gehaald is meer bewustwording van mijn eigen lichaam en mijn valkuilen. Ik vond het heel mooi om na te denken over wat de yama’s en niyama’s voor mij betekenen en wat mijn belangrijke waarden zijn van waaruit ik wil leven en lesgeven. Dit heeft er voor gezorgd dat ik hier meer bewust van ben tijdens mijn eigen practice op de mat, het lesgeven, maar ook in het dagelijkse leven. "

Wat heb ik nodig om een goede docent te worden?

Nieuwsgierigheid! Nieuwsgierig zijn naar yoga en naar de ontwikkeling van jezelf, durf de uitdaging aan te gaan op zowel het fysieke, mentale, emotionele en spirituele pad. Door jezelf te ontwikkelen kun je een ander laten groeien!


Het doel 

Het doel hiervan is dat je op een creatieve, inspirerende en speelse manier je lessen kunt verzorgen en je leerlingen verbaal en non-verbaal kunt ondersteunen in het herkennen en ontwikkelen van hun eigen potentieel. Voor ons een van de belangrijkste elementen die een goede yogadocent kenmerkt.


Grootte van de groep

Persoonlijke aandacht vinden we belangrijk dus we werken met een maximaal aantal van +/- 20 personen. We beschikken tijdens de opleiding over een heerlijk ruime en lichte zaal, met eigen lounge en kleedruimte.

Sabine Geers

"Wat ik als enorm fijn heb ervaren is dat er veel ruimte is geweest voor persoonlijke aandacht, ook mede doordat de groep niet enorm groot is. Waar andere yogaopleidingen of cursussen volgens mij nogal massaal kunnen zijn en wat routinematig worden, vind ik jullie persoonlijke aanpak heel prettig." 
Inschrijfformulier | Yogadreams Basis Yoga Docentenopleiding

  • Persoonsgegevens
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
  • Yoga
  • Algemeen
  • Gezondheid
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Yogadreams Zaandam

Over Yogadreams Zaandam


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis,

Ons logo
Het logo van Yogadreams, het gingko blad, staat symbool voor: hoop, liefde, toverkracht, tijdloosheid en een lang leven. Boven het blad is een kleine cirkel zichtbaar, deze cirkel staat symbool voor het zaadje. Eigenaresse Myrna van Kemenade: “en zo zie ik het ook bij alle mensen die bij ons binnenwandelen. Bij iedereen is de volle potentie aanwezig, de yoga zorgt ervoor dat jij mag uitgroeien tot de beste versie van jezelf, net zoals het zaadje van de ginkgo mag uitbloeien tot een prachtig blad”

Uniek pand
Bij Yogadreams kun je heerlijk ontspannen tijdens een les of met een kopje thee in de lounge. Yogadreams bevindt zich in een mooi karakteristiek pand, het voormalig Luthers Wees- en Armenhuis in Zaandam, met vier fantastische lichte ruime studio's. 

Onze missie
De missie van Yogadreams is het bevorderen van bewustwording gebaseerd op de yogafilosofie en beoefening. In de vorm van het geven van lessen, workshops en opleidingen stimuleert het team van Yogadreams mensen bij het verkrijgen van inzichten, verdieping en bewustwording; ingrediënten die kunnen bijdragen aan een groter geluk in jouw leven. 

Volg je hart, volg je dromen

‘Yoga betekent voor mij bewustwording, dat je je bewust bent van je ademhaling en hoe je lichaam reageert op je denken en interacties met andere mensen. Yoga gaat vooral ook over het volgen van je hart, je intuïtie, dát doen wat echt van binnenuit komt. Volg je hart volg je dromen!’  

Myrna van Kemenade, oprichtster Yogadreams -