Media

header

Cursus asana's verdieping

2 keer per jaar verzorgen we de Cursus Asana's verdieping. Data worden later bekend gemaakt. Stuur een mail naar opleiding@yogadreams als je op de hoogte gehouden wilt worden. Namasté

Cursus asana's verdieping

Cursus Asana’s verdieping

Yoga basiscursus voor iedereen die:
• graag op een gedegen en goede manier de staande en zittende houdingen in detail wil uitvoeren;
• wil uitzoeken of de docentenopleiding iets voor hem/haar is;
• ervaren yogi is, maar back to basic wil gaan;
• de overgang wil maken naar van de wat meer rustige lessen naar de asthanga/strongflow.

Een onmisbare en voor iedereen toegankelijke basiscursus; instappen kan op elk niveau.

Gedegen basiskennis
De cursus Asana’s (fysieke houdingen) verdieping is gericht op het kennis maken met, en verdieping van je yogabeoefening. We besteden hier veel tijd en aandacht aan de verschillende details van de staande en zittende houdingen. Er is uitgebreid ruimte voor de techniek en alignment, om die te herontdekken en te verbeteren. Door de kracht van de herhaling, ga je het net - als met fietsen - helemaal vanzelf ervaren. Zonder na te denken en af te kijken. Je lichaam herkent het. De flow in je reguliere lessen zal zich daardoor ook meer verdiepen en je lichaam zal sterker worden.

De basis die we hiervoor gebruiken is de short form Ashtanga van David Swenson aangevuld met extra’s.

Docentenopleiding
Denk je er al een tijdje over na om mee te doen met docenten opleiding? Dan is dit de uitgelezen kans om te onderzoeken of die opleiding geschikt voor je is.
Na deze 6 weken kunnen wij je voorzien van een passend advies.

De ervaren yogi
Als je al veel lessen volgt, is het ontzettend leerzaam en bijzonder om terug te gaan naar de basis en hierdoor je kennis te optimaliseren en nog meer te verdiepen. Als je veel yoga beoefent, heb je ook het (zelf)inzicht dat er soms routinematige bewegingen optreden, die mogelijk niet meer helemaal in alignment zijn met wat bij jouw lichaam past. Waardoor je misschien zelfs last krijgt. Dit is een mogelijkheid om hiernaar te kijken en die kleine routines net even aan te passen. Door je bewust te zijn van de details, voer je de staande en zittende houdingen weer correct uit, conform je lichaam van dit moment.

Overgang van rustig naar actief
Geniet je helemaal van je yoga-beoefening in de stress reliëf, relax flow of basic flow en vind je het net wat te spannend om ook deel te nemen aan Ashtanga Vinyassa/strongflow lessen? Dan is dit een mooie kans om te ervaren dat je meer kan dan je denkt!

Opbouw
Week 1: Staande houdingen
Week 2: Staande houdingen
Week 3: Zittende houdingen
Week 4: Zittende houdingen
Week 5: Combinatie omgekeerde en liggende houdingen
Week 6: Samenbrengen van de houdingen in de short form Ashtanga Vinyassa

Data: 
Cursus Asana's verdieping 
Volgt


Prijs:
Niet leden: €120,-
Leden onbeperkt: €97,-

Incl: hand-out Ashtanga Vinyassa short form

De cursus Asana’s verdieping wordt gegeven door Myrna van Kemenade. *In de deze reeks van Myrna zal een andere docent waarnemen op de dagen dat Myrna niet aanwezig is (bv als ze de introductie workshops geeft).

Aantal deelnemers: Maximaal 14

*Marieke Hulst neemt waar op de dagen dat Myrna het introductieprogramma in yoga geeft.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Yogadreams Zaandam

Over Yogadreams Zaandam

Ons logo
Het logo van Yogadreams, het gingko blad, staat symbool voor: hoop, liefde, toverkracht, tijdloosheid en een lang leven. Boven het blad is een kleine cirkel zichtbaar, deze cirkel staat symbool voor het zaadje. Eigenaresse Myrna van Kemenade: “en zo zie ik het ook bij alle mensen die bij ons binnenwandelen. Bij iedereen is de volle potentie aanwezig, de yoga zorgt ervoor dat jij mag uitgroeien tot de beste versie van jezelf, net zoals het zaadje van de ginkgo mag uitbloeien tot een prachtig blad”

Uniek pand
Bij Yogadreams kun je heerlijk ontspannen tijdens een les of met een kopje thee in de lounge. Yogadreams bevindt zich in een mooi karakteristiek pand, het voormalig Luthers Wees- en Armenhuis in Zaandam, met vier fantastische lichte ruime studio's. 

Onze missie
De missie van Yogadreams is het bevorderen van bewustwording gebaseerd op de yogafilosofie en beoefening. In de vorm van het geven van lessen, workshops en opleidingen stimuleert het team van Yogadreams mensen bij het verkrijgen van inzichten, verdieping en bewustwording; ingrediënten die kunnen bijdragen aan een groter geluk in jouw leven. 

Volg je hart, volg je dromen

‘Yoga betekent voor mij bewustwording, dat je je bewust bent van je ademhaling en hoe je lichaam reageert op je denken en interacties met andere mensen. Yoga gaat vooral ook over het volgen van je hart, je intuïtie, dát doen wat echt van binnenuit komt. Volg je hart volg je dromen!’  

Myrna van Kemenade, oprichtster Yogadreams -