Media

plant

Kinderyoga (4-7 jaar) en Kinderyoga & Mindfulness (8-12 jaar)

Kinderyoga & Mindfulness 8-12 jaar
Donderdag 16.00 - 17.00 uur

Leer kinderen met aandacht in het leven te staan.

In de Yoga voor 8+ zijn de yogahoudingen (Asana’s) uitdagend. Tijdens het oefenen van de houdingen kun je evenwicht, kracht en focus ervaren.

Elke les is opgebouwd aan de hand van een vaste structuur, zoals 

  • • de gong (start meditatie)
  • • vertelsteen (wie de steen in zijn handen heeft mag iets delen) 
  • • warming-up (lichaam wakker maken) 
  • • Asana’s (yogahoudingen) 
  • • afronding met bijvoorbeeld een massage
  • • een visualisatie of mindfulness oefeningen
  • • eindontspanning (ontspannen liggen, luisteren naar muziek).

Mindfulness 
Leer kinderen te luisteren naar hun lichaam.
Een druk hoofd, spierpijn, koude/warme voeten, een snel kloppend hart of snelle ademhaling, lichaamssignalen geven vaak aan hoe je je voelt. Tijdens de mindfulness staan we daar bij stil. Mindfulness leert je dat je een keuze hebt, niet in wat je overkomt, maar wel in jouw reactie daarop. Tijdens de lessen oefenen we met aandacht bij je lichaam te zijn, waardoor je de signalen die je lichaam je geeft gaat herkennen. Dit maakt dat je er beter naar kunt leren luisteren, wat je kan helpen bij het maken van keuzes. 

Meditatie 

We oefenen in mediteren, waarin we aandacht hebben voor de ademhaling. Door meer bewust te worden van de ademhaling, kun je bij spanning de adem gebruiken om weer rustig te worden. De yoga en mindfulnesslessen leren je vriendelijk te zijn voor jezelf en de ander, dankbaarheid, vreugde, moed, kracht en nog veel meer! Doe je ook mee? 

 


Workshops 

We hebben regelmatig leuke workshops voor kinderen en ook voor ouders samen met kinderen, zoals Aerial Yoga voor kinderen, Aerial Yoga Ouder & Kind en Ouder & Kindyoga met Live pianomuziek. In onze nieuwsbrief houden we je graag op de hoogte van deze workshops!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Yogadreams Zaandam

Over Yogadreams Zaandam


Ons logo
Het logo van Yogadreams, het gingko blad, staat symbool voor: hoop, liefde, toverkracht, tijdloosheid en een lang leven. Boven het blad is een kleine cirkel zichtbaar, deze cirkel staat symbool voor het zaadje. Eigenaresse Myrna van Kemenade: “en zo zie ik het ook bij alle mensen die bij ons binnenwandelen. Bij iedereen is de volle potentie aanwezig, de yoga zorgt ervoor dat jij mag uitgroeien tot de beste versie van jezelf, net zoals het zaadje van de ginkgo mag uitbloeien tot een prachtig blad”

Uniek pand
Bij Yogadreams kun je heerlijk ontspannen tijdens een les of met een kopje thee in de lounge. Yogadreams bevindt zich in een mooi karakteristiek pand, het voormalig Luthers Wees- en Armenhuis in Zaandam, met vier fantastische lichte ruime studio's. 

Onze missie
De missie van Yogadreams is het bevorderen van bewustwording gebaseerd op de yogafilosofie en beoefening. In de vorm van het geven van lessen, workshops en opleidingen stimuleert het team van Yogadreams mensen bij het verkrijgen van inzichten, verdieping en bewustwording; ingrediënten die kunnen bijdragen aan een groter geluk in jouw leven. 

Volg je hart, volg je dromen

‘Yoga betekent voor mij bewustwording, dat je je bewust bent van je ademhaling en hoe je lichaam reageert op je denken en interacties met andere mensen. Yoga gaat vooral ook over het volgen van je hart, je intuïtie, dát doen wat echt van binnenuit komt. Volg je hart volg je dromen!’  

Myrna van Kemenade, oprichtster Yogadreams -