Media

rug nek schouders

Rug, schouders en nek

Ontlast dat wat draagt

De schouders, nek en bovenrug zijn door diverse spiergroepen met elkaar verbonden. Dit gebied is erg gevoelig voor spanning. In het dagelijks leven hebben we met veel houdingen te maken die naar voren gericht zijn, zoals autorijden en achter de computer zitten. 

Ongemerkt nemen we een voorkeurshouding aan, waardoor spieren in het gebied van bovenrug/schouders/nek verstijfd raken. De schouders hangen naar voren en er ontstaat een ‘bolle’ bovenrug. De houdingsspieren die langs de wervelkolom lopen, functioneren dan niet meer goed. Verstijving van het rug/nek/schoudergebied en bijvoorbeeld beperktere ademhaling doordat de ribben minder bewegingsvrijheid hebben, zijn het gevolg. Verstijfde spieren hebben invloed op de doorbloeding in het rug/nek/schoudergebied, waardoor klachten kunnen ontstaan zoals tennisarm, muisarm en tintelende vingers. 

Deze les is gebaseerd op schouderoefeningen en rugdraaiingen uit de Hatha yoga in combinatie met een zachte kunststof strip, ‘de Backpath’. De therapieles is ideaal voor iedereen die blessures heeft op rug/nek/schoudergebied en voor wie de rug/nek/schouderles te zwaar is. 

De Backpath ondersteunt en corrigeert de stand van de schouders, de hele wervelkolom en het bekken. Deze combinatie maakt je wervelkolom, schouders en bekken soepeler en sterker. Verder is er aandacht voor de buikademhaling en meditatie.

Myrna: “Ik heb de les van Marcel mogen ervaren en de Backpath werkt! Het begon helemaal warm te worden tussen mijn schouderbladen en ik kon mijn schouders steeds meer ontspannen, terwijl ik met mijn wervelkolom op de Backpath lag”. 

Deze rug, schouder en nek yoga geeft je:
• Verlichting van je klachten.
• Soepele en sterkere spieren.
• Verbeterde doorbloeding.
• Ontspanning en ademhalingstechnieken

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Yogadreams Zaandam

Over Yogadreams Zaandam


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis,

Ons logo
Het logo van Yogadreams, het gingko blad, staat symbool voor: hoop, liefde, toverkracht, tijdloosheid en een lang leven. Boven het blad is een kleine cirkel zichtbaar, deze cirkel staat symbool voor het zaadje. Eigenaresse Myrna van Kemenade: “en zo zie ik het ook bij alle mensen die bij ons binnenwandelen. Bij iedereen is de volle potentie aanwezig, de yoga zorgt ervoor dat jij mag uitgroeien tot de beste versie van jezelf, net zoals het zaadje van de ginkgo mag uitbloeien tot een prachtig blad”

Uniek pand
Bij Yogadreams kun je heerlijk ontspannen tijdens een les of met een kopje thee in de lounge. Yogadreams bevindt zich in een mooi karakteristiek pand, het voormalig Luthers Wees- en Armenhuis in Zaandam, met vier fantastische lichte ruime studio's. 

Onze missie
De missie van Yogadreams is het bevorderen van bewustwording gebaseerd op de yogafilosofie en beoefening. In de vorm van het geven van lessen, workshops en opleidingen stimuleert het team van Yogadreams mensen bij het verkrijgen van inzichten, verdieping en bewustwording; ingrediënten die kunnen bijdragen aan een groter geluk in jouw leven. 

Volg je hart, volg je dromen

‘Yoga betekent voor mij bewustwording, dat je je bewust bent van je ademhaling en hoe je lichaam reageert op je denken en interacties met andere mensen. Yoga gaat vooral ook over het volgen van je hart, je intuïtie, dát doen wat echt van binnenuit komt. Volg je hart volg je dromen!’  

Myrna van Kemenade, oprichtster Yogadreams -