Media

ohm

Qigong

Uitgebalanceerde rust & ruimte

Ben je op zoek naar meer rust, ruimte en energie in het dagelijks leven? Dan is Qigong echt iets voor jou! De zachte, ronde patronen van de oefeningen en de rustgevende meditaties maken deze Chinese bewegingsleer tot een weldaad voor lichaam en geest. Je zult je niet alleen energieker en vitaler voelen, maar ook evenwichtiger en kalmer.

 

“Qigong is een Chinese bewegingsleer, ook wel beschouwd als meditatie in beweging. Eeuwenoude kennis en ervaring op het gebied van Qigong gecombineerd met moderne medische inzichten vormen de basis van Qigong".


Optimale verbinding

Het regelmatig beoefenen van Qigong zorgt voor een optimale verbinding tussen lichaam en geest. Door de fysieke bewegingen gaan de meridianen volledig open en kan de qi (energie) vrijelijk door het lichaam stromen. Hierdoor wordt je je gaandeweg steeds bewuster hoe je lichaam aanvoelt en waar zich energieblokkades bevinden. Het resultaat van de oefeningen uit zich vooral in meer gebalanceerde omgang met werkdruk, spanning en tegenslag in je dagelijks leven. Je zult beter in staat zijn aan te voelen wat je, zowel fysiek als mentaal, nodig hebt om in balans te blijven en vanuit deze staat bewust te kiezen.


Qigong kan een positieve bijdrage leveren aan:

• Het in balans brengen van je zenuwstelsel en stressreductie.

• De bloeddruk in evenwicht brengen en verbeteren van de bloedsomloop.

• Het immuunsysteem versterken.

• Vitalisering van het skelet en bijdragen aan de juiste houding.

• Het bevorderen van flexibiliteit.

• Het voeden en ondersteunen van de longen; opnemen wat goed voor je is, loslaten wat schadelijk is.

• Het stimuleren van de spijsvertering.

• Het optimaliseren van je orgaanwerking

 

 

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Yogadreams Zaandam

Over Yogadreams Zaandam


Ons logo
Het logo van Yogadreams, het gingko blad, staat symbool voor: hoop, liefde, toverkracht, tijdloosheid en een lang leven. Boven het blad is een kleine cirkel zichtbaar, deze cirkel staat symbool voor het zaadje. Eigenaresse Myrna van Kemenade: “en zo zie ik het ook bij alle mensen die bij ons binnenwandelen. Bij iedereen is de volle potentie aanwezig, de yoga zorgt ervoor dat jij mag uitgroeien tot de beste versie van jezelf, net zoals het zaadje van de ginkgo mag uitbloeien tot een prachtig blad”

Uniek pand
Bij Yogadreams kun je heerlijk ontspannen tijdens een les of met een kopje thee in de lounge. Yogadreams bevindt zich in een mooi karakteristiek pand, het voormalig Luthers Wees- en Armenhuis in Zaandam, met vier fantastische lichte ruime studio's. 

Onze missie
De missie van Yogadreams is het bevorderen van bewustwording gebaseerd op de yogafilosofie en beoefening. In de vorm van het geven van lessen, workshops en opleidingen stimuleert het team van Yogadreams mensen bij het verkrijgen van inzichten, verdieping en bewustwording; ingrediënten die kunnen bijdragen aan een groter geluk in jouw leven. 

Volg je hart, volg je dromen

‘Yoga betekent voor mij bewustwording, dat je je bewust bent van je ademhaling en hoe je lichaam reageert op je denken en interacties met andere mensen. Yoga gaat vooral ook over het volgen van je hart, je intuïtie, dát doen wat echt van binnenuit komt. Volg je hart volg je dromen!’  

Myrna van Kemenade, oprichtster Yogadreams -