Media

header

Erkend en geregistreerd door Internationale Yoga Alliance

Yin Yoga Docentenopleiding

Yogadreams Yin Yoga Docentenopleiding, het delen van yoga.

(200 uur. Erkend en geregistreerd door de Internationale Yoga Alliance.)

 

Start 11 oktober 2019  in ZAANDAM 

Data 2020  Zuiden van het land volgen snel 


Yogadreams heeft een prachtig programma samengesteld wat geschikt is voor alle liefhebbers van Yin yoga die extra verdieping en ondersteuning wensen bij hun Yin yoga-practice, persoonlijke ontwikkeling en docentschap.


Ieder lichaam is uniek.

Ieder lichaam is waardevol en uniek en laat ons op verschillende manieren ervaren. Een manier om te kijken naar het lichaam is via Yin en Yang. Yin en Yang kunnen niet zonder elkaar, ze vullen elkaar aan en versterken elkaar. Alles in het lichaam heeft een bepaalde mate van stress (spanning) nodig om gezond te blijven.

De Yang kant legt de focus op spieren, in spanning stretchen en ritmisch bewegen en de Yin kant op bindweefsel en ontspanning van de spieren. Bijna alles wat we doen vanuit beweging is Yang georiënteerd, waardoor we het Yin element van het lichaam vaak overslaan of zelfs helemaal vergeten.

Beide elementen Yin en Yang zijn belangrijk, door beide te herkennen en te erkennen ontstaat er automatisch meer balans in het lichaam en daarmee in het leven.


Met Yin yoga is het zo dat je niet je lichaam gebruikt om in de houding te komen, maar de houding gebruikt om meer in je lichaam te zijn.


Focus op balans.

Zo ligt de focus in de Yin yoga opleiding op het ontspannen van de spieren om bindweefsel, de banden en de pezen in het lichaam weer meer ruimte te geven. En ook het creëren van ontspanning in het (energie) lichaam en hoofd waardoor er meer bewustwording is. Daarmee herstellen we de balans tussen Yin en yang wat zorgt voor een gebalanceerde en open kijk op yoga en het leven. Alles over de inhoud van de opleiding vind je hier.

Persoonlijke ontwikkeling 


Wat we erg belangrijk vinden en waar we je graag bij begeleiden is jouw persoonlijke ontwikkeling. Wij geloven dat iedereen iets unieks te bieden heeft en willen graag omhoog halen wat dat is. Wie ben jij, waar sta je voor en wat maakt dat mensen juist bij jou lessen willen komen volgen?

De opleiding doe je ten eerste voor jezelf en je eigen ontwikkeling en daaruit kun je bepalen of je dit ook over wilt dragen als docent. I’ts up to you!

 

Wat heb ik nodig om een goede docent te worden?


Nieuwsgierigheid! Nieuwsgierig zijn naar Yin yoga en naar de ontwikkeling van jezelf, durf de uitdaging aan te gaan op zowel het fysieke, mentale, emotionele en spirituele pad. Door jezelf te ontwikkelen kun je een ander laten groeien! 

 

Het doel


Het doel hiervan is dat je op een creatieve, inspirerende en speelse manier je lessen kunt verzorgen en je leerlingen verbaal en non-verbaal kunt ondersteunen in het herkennen en ontwikkelen van hun eigen potentieel. Voor ons een van de belangrijkste elementen die een goede yogadocent kenmerkt.

 

Grootte van de groep

 

Persoonlijke aandacht vinden we belangrijk dus we werken met een maximaal aantal van +/- 20 personen. We beschikken tijdens de opleiding over een heerlijk ruime en lichte zaal, met eigen lounge en kleedruimte.


Locaties.

Deze Yin yoga docentenopleiding wordt zowel in Zaandam (Noord-Holland) als in het Zuiden van het Land (definitieve locatie volgt) aangeboden op diverse data.  

Inschrijven en vragen.
Heb je interesse in of vragen over deze opleiding?  Vul het inschrijfformulier in of stuur een e-mail naar opleiding@yogadreams.nl t.a.v. Ingrid. Dank je wel!

 

 Inschrijfformulier | Yogadreams Yin Yoga Docentenopleiding 200h

 • *
 • Persoonsgegevens
 • *
 • *
 • *
 • *
 • *
 • *
 • Yoga
 • Algemeen
 • Gezondheid
 • *
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Yogadreams Zaandam

Over Yogadreams Zaandam


Ons logo
Het logo van Yogadreams, het gingko blad, staat symbool voor: hoop, liefde, toverkracht, tijdloosheid en een lang leven. Boven het blad is een kleine cirkel zichtbaar, deze cirkel staat symbool voor het zaadje. Eigenaresse Myrna van Kemenade: “en zo zie ik het ook bij alle mensen die bij ons binnenwandelen. Bij iedereen is de volle potentie aanwezig, de yoga zorgt ervoor dat jij mag uitgroeien tot de beste versie van jezelf, net zoals het zaadje van de ginkgo mag uitbloeien tot een prachtig blad”

Uniek pand
Bij Yogadreams kun je heerlijk ontspannen tijdens een les of met een kopje thee in de lounge. Yogadreams bevindt zich in een mooi karakteristiek pand, het voormalig Luthers Wees- en Armenhuis in Zaandam, met vier fantastische lichte ruime studio's. 

Onze missie
De missie van Yogadreams is het bevorderen van bewustwording gebaseerd op de yogafilosofie en beoefening. In de vorm van het geven van lessen, workshops en opleidingen stimuleert het team van Yogadreams mensen bij het verkrijgen van inzichten, verdieping en bewustwording; ingrediënten die kunnen bijdragen aan een groter geluk in jouw leven. 

Volg je hart, volg je dromen

‘Yoga betekent voor mij bewustwording, dat je je bewust bent van je ademhaling en hoe je lichaam reageert op je denken en interacties met andere mensen. Yoga gaat vooral ook over het volgen van je hart, je intuïtie, dát doen wat echt van binnenuit komt. Volg je hart volg je dromen!’  

Myrna van Kemenade, oprichtster Yogadreams -

Text/HTML