Media

header
 
     

IN MIJN LIJF GEEN POLONAISE!

nov 07 2018
52
0
IN MIJN LIJF GEEN POLONAISE!

Het voelde vreemd aan gisteren om de lichten en kaarsjes bij Yogadreams uit te doen en de voordeur achter me in het slot te draaien. Het is herfstvakantie en een aantal lessen die normaal gesproken op woensdagochtend nog na die van mij gegeven worden, zijn komen te vervallen. Ik verlaat als laatste het gebouw, pas over een paar uur beginnen de avondlessen. Tot die tijd is Yogadreams in stilte gehuld. 

Geven en nemen in balans

sep 11 2018
12
0
Geven en nemen in balans

We leven op dit moment in het seizoen waarin het ‘Aarde element’ volgens de Chinese vijf elementen leer werkzaam is. De natuur om ons heen transformeert geleidelijk aan. Steeds meer bomen en planten dragen hun vruchten en zaden, de lucht is wat vochtiger en koeler en de dagen worden al wat korter. De uitbundigheid van de lente en de zomer, met al hun groei en kleuren, verandert langzamerhand in de stilte en ingetogenheid van de herfst en winter. De natuur bereidt zich voor op een nieuwe ronde van nieuw leven, maar moet daarvoor eerst het oude loslaten en de stilte weer opzoeken om krachten te verzamelen. 

ENERGIE OPNEMEN EN AFGEVEN

jun 05 2018
20
0
ENERGIE OPNEMEN EN AFGEVEN

Als ik me omdraai naar de ramen, zijn ze helemaal beslagen. Achter me staan tien vrouwen die met rustige bewegingen de meridianen in hun lichaam openzetten. De  energie stroomt rijkelijk door het lichaam, en de warmte die dat opwekt straalt uit naar de omgeving. De zachte draaiingen en milde strekkingen zijn een massage voor het lichaam en zorgen voor het opheffen van eventuele blokkades in de energiebanen. De in- en uitademhaling die gelijke ritme houdt met de rustige bewegingen, zorgt voor ontspanning van het zenuwstelsel. Niet alleen het lichaam vindt zo weer balans, ook de geest is weer in evenwicht. Emoties worden benoemd en erkend, zodat ze daarna losgelaten en aan de aarde afgegeven kunnen worden.

LAAT JE HART SPREKEN

nov 28 2017
31
0
LAAT JE HART SPREKEN

Hoe mooi is het als je, vlak voordat je les gaat geven met als thema ‘Het hart’, de volgende tekst op het kalendertje op de wc bij Yogadreams leest: ‘Er zijn 4 manieren om sympathie te tonen: vriendelijkheid, liefdevolle woorden, goed doen en iedereen gelijk behandelen.’Het hart staat al eeuwen symbool voor liefde, compassie en medemenselijkheid. En als we geboren worden zijn we één en al liefde. We kennen niets anders en zoeken niets anders dan dat, omdat we niet beter weten dan dat we deel uitmaken van één groot energieveld. Het is wanneer we leren dat we een individu zijn dat voor zichzelf moet opkomen, dat er een scheiding ontstaat met dit oergevoel van liefde en verbinding met alles en iedereen, waardoor het ons niet meer altijd lukt om vriendelijk te zijn en liefdevolle woorden te gebruiken. Goed doen wordt ook best lastig als je zelf zoveel wensen hebt waar eerst aan voldaan moet worden, voordat de ander aan de beurt is. En als je eigen veilige omgeving wordt bedreigd, dan wo ...

LOSLATEN

okt 19 2017
51
0
LOSLATEN

De komende dagen stappen we over de drempel van de zomer naar de herfst. De yangperiode van de lente en zomer gaat weer over in de yinperiode van de herfst en winter. De tijd van nieuw leven en uitbundigheid ebt langzaam weg en maakt plaats voor een periode waarin alles om ons heen gericht is op het weer tot rust komen en naar binnen keren. De sappen van bomen en planten trekken zich terug, volgens trekken naar het midden van de aarde, insecten houden zich schuil in kieren en gaten en de mens krult zich op in zijn huis en vervangt het zonlicht met de warme gloed van kaarsen.

Vrede vinden

aug 14 2017
22
0
Vrede vinden

Vrede vinden, wie wil dat niet? Zelfs de meest agressieve en oorlogszuchtige persoon die je je maar kan bedenken, is diep van binnen op zoek naar vrede. Hij of zij voert die oorlog, omdat er een verwachting diep van binnen leeft dat er aan het einde van de strijd rust en vrede zal zijn. Innerlijke vrede dan wel te verstaan, want alles om hem of haar heen in de uiterlijke wereld is verwoest en aan flarden geschoten. Deze manier van zoeken naar vrede maakt in werkelijkheid meer kapot dan dat het heelt en kan nooit naar die zo vurig gewenste vrede leiden. Hoe kun je immers ooit innerlijke rust vinden als je je ziel zo uitgehongerd hebt door je af te sluiten voor elke uiting van compassie en liefde? Als je elke vorm van contact met jezelf en met de ander vermijdt, om maar niet te hoeven voelen hoe leeg je in werkelijkheid van binnen bent. Als je ervan overtuigd bent dat materiële welvaart die leegte wel zal opvullen en dat wanneer je maar genoeg bezit, je volkomen gelukkig zult zijn.

HOU VAN JE LIJF!

jul 06 2017
37
0
HOU VAN JE LIJF!

‘Ik hou van mijn lijf,’ is wat ik echt dacht toen ik laatst tijdens de yogales mijn handen op mijn ribben legde en bewust voelde hoe deze gelijk met mijn ademhaling in- en uitzette.  Deze gedachte over mijn lichaam had helemaal niets te maken met hoe ik eruit zie, want zoals zoveel vrouwen met mij heb ook ik mijn onzekerheid daarover. Vooral nu ik de 45 gepasseerd ben en merk dat niet alles meer even strak is als voorheen. Nee, het ging mij echt om wat mijn lichaam al mijn hele leven voor me doet. Het opent en sluit zich, neemt op en laat los, trekt naar binnen en naar buiten en transformeert dat wat via mijn mond, longen en huid naar binnengaat via de organen en membranen in lichaamssappen, voedingsstoffen en levensenergie.

Het nut van leegte

apr 18 2017
57
0
Het nut van leegte

Eind deze maand is het bij ons thuis feest en ter gelegenheid daarvan trakteerde ik mezelf deze week op een paar uurtjes shoppen om een mooie jurk voor de gelegenheid te vinden. Bij alle winkels werd ik met een ‘goedemorgen’ begroet en vrij gelaten om door de kledingrekken te snuffelen, behalve bij één. Na het vriendelijk groeten, knoopte de verkoopster daar een gezellig gesprek met me aan, waardoor ik me helemaal openstelde om me door haar te laten helpen. Ik kreeg een heerlijk kopje cappuccino voordat ik de paskamer instapte en heb daar een uur lang de ene na de andere jurk gepast, totdat ik uiteindelijk dé jurk vond voor de gelegenheid.

DE NATUUR ONTWAAKT

mrt 11 2017
49
0
DE NATUUR ONTWAAKT

Vóór een nieuw begin is er bijna altijd een periode van leegte, van schijnbare stilstand. In de winter trekken de levenskrachten in de natuur zich terug. Met kale bomen en lege velden, de kou en duisternis, is de winterse periode geen stilstand- maar voorbereiding. Wat in de herfst is afgestorven wordt in alle rust verteerd en bereid ons voor op de nieuwe tijden die eraan komen. De eerste periode van de winter is er sociaal genoeg te doen, dagen vol licht en kleur, feest en geur. Daarna ineens die oorverdovende stilte: lange, koude dagen. Een periode van rust en bezinning. Een tijd om naar binnen te keren, om te coconnen. Maar diep in de aarde wordt deze periode van rust en bezinning nu zonder enige haast doorbroken. De natuur ontwaakt. Dat wat niet nodig is voor de nieuwe cyclus vraagt geen energie meer. Het nieuwe leven wordt zichtbaar in de periode van de voorjaar, als het tijd is om te ontkiemen. De eerste beginselen van de lente zijn al aanwezig. ...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Yogadreams Zaandam

Over Yogadreams Zaandam


Ons logo
Het logo van Yogadreams, het gingko blad, staat symbool voor: hoop, liefde, toverkracht, tijdloosheid en een lang leven. Boven het blad is een kleine cirkel zichtbaar, deze cirkel staat symbool voor het zaadje. Eigenaresse Myrna van Kemenade: “en zo zie ik het ook bij alle mensen die bij ons binnenwandelen. Bij iedereen is de volle potentie aanwezig, de yoga zorgt ervoor dat jij mag uitgroeien tot de beste versie van jezelf, net zoals het zaadje van de ginkgo mag uitbloeien tot een prachtig blad”

Uniek pand
Bij Yogadreams kun je heerlijk ontspannen tijdens een les of met een kopje thee in de lounge. Yogadreams bevindt zich in een mooi karakteristiek pand, het voormalig Luthers Wees- en Armenhuis in Zaandam, met vier fantastische lichte ruime studio's. 

Onze missie
De missie van Yogadreams is het bevorderen van bewustwording gebaseerd op de yogafilosofie en beoefening. In de vorm van het geven van lessen, workshops en opleidingen stimuleert het team van Yogadreams mensen bij het verkrijgen van inzichten, verdieping en bewustwording; ingrediënten die kunnen bijdragen aan een groter geluk in jouw leven. 

Volg je hart, volg je dromen

‘Yoga betekent voor mij bewustwording, dat je je bewust bent van je ademhaling en hoe je lichaam reageert op je denken en interacties met andere mensen. Yoga gaat vooral ook over het volgen van je hart, je intuïtie, dát doen wat echt van binnenuit komt. Volg je hart volg je dromen!’  

Myrna van Kemenade, oprichtster Yogadreams -