Rug, nek en schouder Yoga

Deze les is gebaseerd op schouderoefeningen en rugdraaiingen uit de Hatha yoga in combinatie met een zachte kunststof strip, ‘de Backpath’.

Ontlast dat wat draagt

De schouders, nek en bovenrug zijn door diverse spiergroepen met elkaar verbonden. In het dagelijks leven nemen wij ongemerkt een voorkeurshouding aan, waardoor spieren in het gebied van bovenrug, schouders en nek verstijfd raken. Verstijving van het rug/nek/schoudergebied maar ook bijvoorbeeld een meer beperkte ademhaling doordat de ribben minder bewegingsvrijheid hebben, zijn het gevolg. Tevens hebben verstijfde spieren invloed op de doorbloeding in het rug, nek, schoudergebied, waardoor klachten kunnen ontstaan zoals tennisarm, muisarm en tintelende vingers.

De Backpath wordt in combinatie met de yoga houding gebruikt en ondersteunt en corrigeert de stand van de schouders, wervelkolom en het bekken. Verder is er aandacht voor de buikademhaling en meditatie.

Deze rug, schouder en nek yoga geeft je:

  • Verlichting van klachten gerelateerd aan stijfheid
  • Soepele en sterkere spieren
  • Verbeterde doorbloeding
  • Ontspanning en ademhaling technieken​

Therapieles Rug, nek, schouder

Dit is de mildere vorm van de reguliere Rug, Nek, Schouderles, waardoor mensen met een blessure uitstekend geholpen worden om op een juiste manier hun lichaam te leren bewegen. Hierdoor wordt dit specifieke gebied weer ontdaan van stress, spanning en stijfheid. De therapieles is ideaal voor iedereen die blessures heeft op rug, nek, schoudergebied en voor wie de reguliere les te zwaar is.