Liefdevolle, compassie en meedogen: in de Boeddhistische traditie heet dit Metta. Gedachten en intenties van Metta werden door de Boeddha veelvuldig geprezen en aanbevolen. Als ik het woord Metta hoor, denk ik direct aan Eline van de Kam. Twinkelende ogen en altijd een warme glimlach voor iedereen, Eline ademt Metta.

Alle goeds wensen, begint bij jezelf
Eline woont en werkt als Yoga en meditatie docente in Amsterdam, afgewisseld met stilte en meditatie retraites in Myanmar en Thailand. Yoga heeft haar leven gered. Een zelfliefde meditatie in een verslavings kliniek 5 jaar geleden was haar kennismaking met het begrip Metta. Daarna veranderde er veel in haar leven. Er opende een yoga school bij haar in de straat waar Eline ging werken en de Vinyasa en Yin teacher training volgde. In 2012 kreeg ze haar Boeddhistische naam Upasika Pema Ciravithani.

Focus on the good!

Metta in het dagelijks leven beoefent zij door zich op het goede te richten. In ieder mens ziet zij de diepste wens een gelukkig en gezond leven te leiden. Iedereen wil vrede ervaren. Eline haar praktische tip om wat Metta toe te voegen aan je pratice: Neem deze gedachten mee in je meditatie:

May you be well

May you be happy

May you be free

​Metta for all,

Eva Sophie

yogadreams mettatalk 1 yogadreams mettatalk 2


Sterk aanbevolen literatuur: Loving Kindness van Sharon Salzberg.
Zie ook de mindfulness youtube

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van het laatste nieuws over Yoga, Yogaopleidingen, Yogatrainingen, workshops en Yogadocentenopleidingen.