yogadreams liefde 1
yogadreams liefde 2
yogadreams liefde 3


De meest bekende vorm van liefde is de voorwaardelijke liefde, waarbij we onze liefde voor iemand, of de liefde van iemand voor ons, willen beschermen door het maken van bepaalde afspraken en uitgesproken voorwaarden.
Deze vorm van liefde kenmerkt zich door een afhankelijk zijn van een ander of iets anders om ons geluk te handhaven. Gaat de ander er vandoor of komt de afspraken niet na, dan verdwijnt ons geluk en ervaren wij een leegte van binnen. Voorwaardelijke liefde is vooral gericht op de buitenwereld. We voelen ons gelukkig als we in contact zijn met iets of iemand en dat willen vasthouden.

Dit gelukkig voelen heeft echter weinig of niets met de ander te maken, het zijn onze eigen gevoelens van liefde en geluk die we ervaren. Gevoelens die bovendien grotendeels worden bepaald door onze eigen perceptie op iets of iemand, die weer gevormd is door onze eigen ervaringen en kennis vanuit ons verleden.

Onvoorwaardelijke liefde heeft met niets of niemand te maken. Het is vooral de erkenning dat jij als mens zelf liefde bent en dat als zodanig ervaart en daarmee een diepe verbinding maakt met het universum. In dat geval ervaart een mens zich één met alles en iedereen.

In de oosterse filosofie heet deze vorm van liefde Metta.

Metta vergroot de liefde voor het Zelf en de mensen om je heen.

yogadreams liefde 4
yogadreams liefde 5
yogadreams liefde 6

Love,
Eva Sophie

Bron: Happinez Magazine


Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van het laatste nieuws over Yoga, Yogaopleidingen,Yogatrainingen, workshops en Yogadocentenopleidingen.