Aerial yoga

“Spelen met Zwaartekracht”

Wat is Aerial yoga?

Yoga in de lucht waarbij traditionele hatha houdingen worden uitgevoerd in een draagdoek. Dit spelen met zwaartekracht kan in passieve houdingen heel ontspannend werken en in andere actievere houdingen een grote fysieke uitdaging zijn.

Bij Yogadreams kennen wij 3 soorten aerial yoga:

Aerial yoga / relaxing (low)

Een ontspannen les waar je je veilig en geborgen zult voelen in het doek dat tot 15 cm boven de grond hangt.
In de Relaxing Aerial Yoga beweeg je van binnenuit naar buiten toe en ga je onderzoeken waar jouw beperkingen liggen maar vooral ook waar jij ruimte kunt creƫren. Door de adem te sturen verdiep je de ontspanning; als een frisse wind die afvalstoffen uit je lichaam blaast. Je bouwt kracht op waar zwakke plekken zich manifesteren en laat los waar spanning zich vast heeft gezet.

Aerial yoga / active (low)

Dit is een actievere vorm met het doek op 15 cm van de vloer. De uitdaging ligt in het zoeken naar je evenwicht in een houding, wat concentratie, mentale kracht en spierkracht vraagt. Omdat Aerial Yoga zo leuk is en de beloning zo groot, verleg je spelenderwijs je grenzen en bereik je boven verwachting veel. Aan het eind van de les ervaar je ultieme ontspanning, wegzinkend in je eigen hangmat kom je helemaal tot rust.

Aerial yoga / active (high)

Bij deze vorm hangt het doek hoger en worden de traditionele yogahoudingen gecombineerd met technieken afkomstig uit de luchtacrobatiek. Het doek gaat je hierbij helpen door ondersteuning te bieden in de houdingen, je uit te dagen in het zoeken naar balans en je te masseren op plekken waar spanning zit. Bij deze yoga gaat het om jouw lichaam en hoe jij daarmee het beste kunt omgaan. Spelen met een hoofdletter S.

Kinder Aerial yoga (7 – 12 jaar)

We bouwen piramides uit Egypte, zijn acrobaten in het circus en dieren uit het oerwoud. We vliegen, klimmen, rollen en hangen misschien zelfs ondersteboven. Aan het eind van de les kruip je terug in je eigen holletje en wordt je wakker uit een mooie droom.

Aerial Yoga voor kinderen stimuleert de motorische en sociale ontwikkeling van een kind. Er wordt veel samengewerkt, gebouwd aan vertrouwen in jezelf, de ander en het materiaal wat we gebruiken. Het prikkelt de fantasie en creativiteit waar een kind zich in kan uiten. Er is plaats voor max. 10 kinderen.

Kleding voor Aerial yoga:

Graag een T-shirt (of shirt met lange mouwen) wat je oksels bedekt. Mocht je gaan zweten tijdens de les, dan wordt dit door jouw T-shirt opgevangen en komt het niet in de doeken.

Er zijn per les 15 plaatsen beschikbaar, dus reserveer snel je plek!

  • De Aerial Yoga lessen leren je:
  • Grenzen verleggen
  • Spelen met zwaartekracht
  • Vertrouwen
  • Balans
  • Uitdaging
  • Ontspanning