YIN YOGA & KLANK

Deze les combineert herstellende en rustgevende klanken met de kracht van Yin Yoga. Het doel is om jou vrij van stress en spanning weer op je pad te sturen met een dikke glimlach op je gezicht!

De les start met een fijne yoga houdingen voor gericht op het naar binnen keren en in-tunen op het lichaam. De les eindigt met klanken van o/a klankschalen en handpan in een extra lange savasana.

Klank

Als geluid door de lucht reist reageert ons lichaam op de frequenties en vibraties die hierbij gepaard gaan. Dit effect kan een belangrijke rol spelen in zowel ons lichamelijke als mentale herstel. Harmonische geluidsfrequenties kunnen de achtergebleven vibraties van stress, ziekte en depressie afvoeren, die soms in ons lichaam blijven sluimeren.

Yin Yoga

Yin Yoga is een yogavorm waarbij je de houdingen langer vast houdt. Het is vooral gericht op het versterken en het versoepelen van pezen, bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. Het verbeterd de mobiliteit van het lichaam (leniger) en zorgt dat de gewrichten beter in conditie komen (krachtiger). In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je lichaam te voelen en dieper te ontspannen in de houdingen.

Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. De spanningen in een diepere laag te ervaren en, nog belangrijker, los te laten. Yin yoga heeft een relatief rustige vorm. De les is juist zo lekker doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam. Het aanhouden van de houdingen kan oncomfortabel aan gaan voelen wat je uitdaagt niet alleen je fysieke lichaam te ontspannen maar ook het mentale lichaam!