Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

“Yogadreams”

Ik heb een andere vraag

Mail naar info@yogadreams.nl.

Voor vragen over opzeggingen, betaalvoorwaarden, klachten etc. verwijzen we je naar onze Algemene Voorwaarden.

Zijn de ruimtes ook te huur?

Wil je de ruimte huren voor een coaching, lezing of zakelijke bijeenkomst, klik hier.

Wil je de ruimte huren voor een yoga gerelateerde training of workshop neem dan contact op via host@yogadreams.nl.

Hoe pauzeer ik mijn abonnement of zeg ik mijn abonnement op?

Je pauzeert je abonnement of zegt je abonnement op middels een mailtje aan info@yogadreams.nl. Vermeld altijd de reden. Voor onze voorwaarden tot opzegging/pauzering verwijzen we je naar onze Algemene Voorwaarden.

Hoe kan ik betalen?

Je kunt online alle abonnementen aankopen, klik hier om naar abonnementen-overzicht te gaan. Je betaalt per iDeal of Paypal. Kies je voor een maandelijks abonnement dan geef je met de eerste iDeal betaling een incasso-machtiging (SEPA) af.

​In de studio zijn alleen pinbetalingen mogelijk.

Welke abonnementen hebben jullie?

Klik hier voor een overzicht van onze abonnementen

We hebben lessenkaarten en maandelijkse abonnementen. De lessenkaarten betaal je vooraf waarmee je een vast aantal lessen hebt tot een bepaalde datum, daarna verloopt de kaart en vervallen eventuele overgebleven lessen. Een maandelijks abonnement vernieuwd elke maand middels automatische incasso.

Lessenkaarten:

Losse Les (1 les | binnen 1 maand gebruiken)

3 Proeflessen (3 lessen | binnen 1 maand gebruiken)

5 Lessenkaart (5 lessen | 3 maanden geldig)

10 Lessenkaart (10 lessen | 3 maanden geldig)

Jaarkaart (onbeperkt aantal lessen | 12 maanden geldig)

Maandelijkse abonnementen:

5x per maand (5 lessen per maand)

Onbeperkt abonnement (onbeperkt aantal lessen per maand)

Studenten abonnement (onbeperkt aantal lessen per maand)

Daarnaast zijn we aangesloten bij een aantal bedrijfsfitnessaanbieders, te weten: Bedrijfsfitness Nederland, High Five en Bedrijfsfitness Abonnement. Je kunt bij jouw werkgever checken of ze bij een van deze aanbieders zijn aangesloten en sport voordelig.

De les in de studio is vol, wat nu?

Volg de les thuis via livestream of waag een gokje en kom naar de studio, wie weet zegt er iemand last minute af. We kunnen je dan echter geen plekje garanderen.

Ik kan niet online reserveren, wat nu?
 • Indien je een geldig abonnement hebt, neem telefonisch contact op of per mail en we helpen je z.s.m. verder.
 • Ben je je wachtwoord vergeten? Klik op ‘wachtwoord vergeten?’ op de inlogpagina.
 • Heb je nog geen abonnement of lessenkaart aangeschaft? Ga dan naar de abonnementenpagina.
Tot hoe lang van tevoren kan ik een reservering annuleren?

Je kunt je les tot 60 minuten van tevoren kosteloos annuleren via de website. Meld je je korter dan 60 minuten voor de les af, dan wordt de les in rekening gebracht.

Hoe reserveer ik een yogales?

Download onze Yogadreams app in de App Store of via Google Play store.  

Zoek op ‘ Yogadreams ‘ en installeer eerst de app.Vervolgens log je in met jouw reeds aangemaakt mail adres en wachtwoord. Klik linksonder op ‘agenda’ en kies hier jouw les. Klik op deze les –> klik op volgende –> selecteer jouw kaart ( abonnement ) door op reserveren te klikken –> jouw les is geboekt!

Reserveer je liever via jouw browser? Klik dan hier om in te loggen.
Vervolgens ga je aan de linkerzijde naar ‘ Yogadreams ‘ en kom je op het rooster terecht. Kies hier jouw les door op reserveren te klikken–> klik op reserveren en jouw les is geboekt. 

Heeft Yogadreams een app?

Ja! Yogadreams heeft een eigen app! Je kunt deze app downloaden voor Android en Apple. Hiermee reserveer je gemakkelijk jouw les.

Ga naar de Google Play Store (Android) 

Ga naar de Apple store (iPhone/iPad)

Waarom zou ik aan yoga beginnen?

Heb je last van:

 • Stress
 • Slecht slapen
 • Onrust in je hoofd
 • Stijf lichaam
 • Slap fysiek lichaam
 • Kwaaltjes
 • Piekeren
 • Onzekerheid 
 • Burn -out of herstellende 

Yoga brengt jou:

 • Meer rust in je hoofd en lichaam 
 • Meer energie
 • Middel tegen slapeloosheid
 • ​Makkelijker ontspannen
 • Soepeler en sterker lichaam
 • Gezondere organen 
 • Meer zelfvertrouwen
 • Beter luisteren naar je lichaam en intuïtie 
 • Meer je hart volgen ​
Zijn alle lessen voor iedereen geschikt?

In principe kun je alle lessen uitproberen. De Strong Flow les en de Rug, Nek, Schouders les vragen fysiek meer van het lichaam. Deze les raden we dan ook niet aan beginners aan. Heb je fysieke klachten of blessures vermeldt dit dan altijd aan de docent voorafgaand aan de les, zodat zij hier rekening mee kunnen houden en jou eventueel specifieke aanwijzingen kunnen geven. Wees mild voor jezelf en probeer niet bezig te zijn met hoe en houding er in jouw hoofd uit zou moeten zien. Ieder lichaam is uniek, de vorm vergelijken heeft dan ook weinig zin. Veel belangrijker vinden we hoe je een houding ervaart.

Heb je fysieke of psychische klachten wees je er dan van bewust dat yoga geenszins therapie of een medische behandeling vervangt. 

Yoga draagt bij aan bewustzijn van lichaam en geest. In sommige gevallen, bijvoorbeeld als er sprake is van trauma, kan yoga confronterend en/of overweldigend zijn. Ervaar je psychi(atri)sche klachten of ernstige emotionele instabiliteit overleg dan met jouw behandelaar (bijvoorbeeld een huisarts, psycholoog of ander medisch specialist) in hoeverre yoga op dit moment een goede aanvulling is.

Welke kleding is fijn in een yogales?

Comfortabele kleding zoals joggingbroek of legging met top en een vest voor het begin van de les en tijdens de ontspanning. De les is op blote voeten.

Wat heb ik nodig voor een yogales?

Alle materialen zijn in de studio aanwezig: een yogamat, kussen, dekens, bolster en blokken. Als je een eigen mat hebt en het fijn vindt om deze mee te nemen dan mag dat natuurlijk. Onze matten bieden goede grip, dus je hoeft geen handdoek mee te nemen (wellicht een kleintje als je erg zweet). Waardevolle spullen kun je afgeven bij de host.

Volg je een les ONLINE, dan is een yogamat fijn om mee te starten. Heb je deze niet, maak dan gebruik van de vloer en zorg dat je wat kussentjes en een deken in de buurt hebt.

Is het goed om te eten voor een les?

Eet niet te zwaar van tevoren, zodat al je energie naar je hele lichaam kan gaan en niet alleen naar je maag. Ongeveer 2 uur van te voren is het beste moment om iets te eten.

Hoe werkt het als ik in de studio kom?
 1. Bij binnenkomst graag je schoenen (en eventueel paraplu) bij de ingang neerzetten in de daarvoor bestemde rekken.
 2. Meld je bij de docent/host om jouw aanwezigheid te bevestigen. Indien je vragen hebt over je abonnement of de lessen, kun je hiervoor bij de host terecht.
 3. Vervolgens loop je naar de etage en zaal waar jouw les plaatsvindt:
  • zaal 1 | begane grond
  • zaal 2 & 3 | eerste verdieping
  • zaal 4 | tweede verdieping/zolder

Elke verdieping heeft een eigen kleedkamer waar je je kunt omkleden en je spullen neer kunt leggen.  Waardevolle spullen kun je eventueel bij de host afgeven. Graag geen spullen meenemen de zaal in.

Elke verdieping heeft een lounge/zitgedeelte waar thee voor je klaar staat voor en na de les.Theekopjes mogen niet mee de zaal in. 

Graag zachtjes praten in de lounge indien er in de zaal nog een les bezig is. 

 1. Indien je blessures hebt of zwanger bent, geef dit vooraf door aan de docent.
 2. Aan het eind van de les maak je je mat schoon met de daarvoor bestemde matsprays en doekjes. Graag je mat en props terug in de kast leggen.
 3. Door na de les goed te drinken, voorkom je hoofdpijn en/of misselijkheid. Je stimuleert hiermee de afvoer van afvalstoffen.
Hoe meld ik mij aan voor een les?

Yogadreams werkt met een online reserveringssysteem. Reserveer voorafgaand aan de les om zeker te zijn van een plekje. Je dient hiervoor eenmalig een account aan te maken, waarna je vervolgens je les naar wens kunt reserveren. 

Download onze Yogadreams app in de App Store of via Google Play store.  

Zoek op ‘ Yogadreams ‘ en installeer eerst de app.Vervolgens log je in met jouw reeds aangemaakt mail adres en wachtwoord. Klik linksonder op ‘agenda’ en kies hier jouw les. Klik op deze les –> klik op volgende –> selecteer jouw kaart ( abonnement ) door op reserveren te klikken –> jouw les is geboekt!

Reserveer je liever via jouw browser? Klik dan hier om in te loggen.
Vervolgens ga je aan de linkerzijde naar ‘ Yogadreams ‘ en kom je op het rooster terecht. Kies hier jouw les door op reserveren te klikken–> klik op reserveren en jouw les is geboekt.

Op de dag van jouw les kun je vanaf een kwartier van tevoren terecht in de studio. Meld je aan bij de docent of host om jouw aanwezigheid te bevestigen of loop door naar de juiste etage waar de les wordt gegeven. 

Welke mogelijkheden zijn er voor een proefles?

Je kunt altijd een losse les (of voordeliger: 3 proefllessen voor 30,-) mee komen doen.

Boek hier je proeflessen of losse les of kom een kwartier van te voren binnen en geef aan dat je voor het eerst een losse les komt doen.

Uitgebreider kennismaken

1 of 3 lessen is vrij weinig om echt de voordelen van yoga te ervaren en daarom raden we je als starter het Introductieprogramma aan. Hiermee volg je 1 maand onbeperkt yoga en kun je meedoen aan een 2 uur durende introductieworkshop met eigenaresse Myrna waarin zij je bekend maakt met veelvoorkomende yogahoudingen en jou meer vertelt over onze lessen en je jouw vragen kwijt kunt.

Schrijf je in voor het introductieprogramma.

Wat is het videoplatform voor leden en hoe werkt het?

Leden met een onbeperkt abonnement hebben toegang tot het online videoplatform met meer dan 50 opgenomen lessen die je op elk gewenst moment thuis kunt volgen.  

Heb je een onbeperkt abonnement en wil je van het videoplatform gebruik maken, klik dan hier. Dit is een aparte login, wellicht heb je hiervoor dan ook een ander wachtwoord aangemaakt. Weet je jouw wachtwoord niet meer? Klik dan op ‘Wachtwoord vergeten’. Lukt dit niet, stuur een mailtje naar info@yogadreams.nl

Heb ik een speciaal abonnement nodig voor livestream lessen?

Nee, met alle abonnementen en leskaarten kun je zelf kiezen of je de les in de studio volgt of thuis.

Wat zijn livestream lessen en hoe werkt het?

Een groot deel van de lessen die we aanbieden in de studio in Zaandam kun je tegelijkertijd live volgen als online yogales via livestream. Ideaal als je wat verder weg woont, door omstandigheden niet naar de school kunt komen of gewoon zin hebt om thuis yoga te doen. 

De livestream lessen op het lesrooster zijn de lessen met ‘online’ in de titel, bovendien zijn deze lessen aangegeven met een uitzend icoontje.

De livestream link is beschikbaar vanaf 30 minuten voor de les. Je vindt de link in jouw account onder ‘mijn boekingen’ en klik vervolgens op de betreffende les en link. 

Je wordt vervolgens naar Zoom geleid. We maken gebruik van Zoom om de livestreams te verzorgen. Je kunt de livestream volgen in jouw browser, je hoeft in principe niets te installeren. Zoom installeren maakt het echter wel makkelijker. In deze video leggen we je uit hoe je dit programma installeert. Zoom installeren is gratis.

Hoe kan ik les volgen?

We bieden wekelijks een breed spectrum aan lesvormen aan, die zowel live in de studio als online te volgen zijn via Livestream. Ons lesrooster vind je hier. [https://yogadreams.blossomstudio.app] 

Met een onbeperkt abonnement heb je daarnaast toegang tot het ledenplatform van Yogadreams, waar je meer dan 50 online lessen kunt volgen wanneer het jou uitkomt.