Esther Ayou

Naast het moeder zijn van 3 amazing kids, lopen als een rode draad door mijn leven het coachen van mensen, spiritualiteit, reizen, beweging, voeding en alternatieve geneeswijzen. ​Ruim 15 jaar ben ik inmiddels aan het werk als jobcoach om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden en ondersteunen in hun proces naar betaald werk. Daarvoor heb ik langere tijd in verschillende landen gewoond, gestudeerd, gewerkt en gereisd.

Yoga is sinds mijn studententijd onderdeel geworden van mijn bestaan. Daarin heb ik steeds de vorm of docent erbij gezocht die op dat moment bij de fase en behoeftes van mijn leven pasten. Dat was soms snel en veeleisend of op andere momenten langzaam en verstillend, maar altijd in connectie met de adem. Wat yoga me brengt is denk ik wat het veel mensen brengt en laat terugkeren naar de mat. Op dat kleine matje, waar je languit zo ongeveer op past, kom je heel je interne wereld tegen. Het laat je verbinden maar ook zien waar soms de verbintenis niet is. Alles wat je tegenkomt is hetgeen waar je wat van kunt leren.

Ik hoop door mijn lessen mensen te laten ervaren dat alles o.k is, dat alles er mag zijn. Vooral blijven voelen wat voor jou werkt, dat het vergelijken naar anderen toe en je zelfkritiek per definitie iets is wat je liever buiten de deur laat en dat het observeren en verstillen je grootste goed is.

Gandhi zei ooit: “Life is not just about increasing it’s speed”. Deze quote heeft echt met me geresoneerd want zijn we met z’n allen niet bezig om alles maar steeds sneller en gevulder te ondernemen? En hoe gaan we daarmee om? Hoe lassen we pauzes in? Eigenlijk alles in je leven “what needs to be there” krijgt pas ruimte als die er ook aan gegeven wordt. Daarin vind ik yoga een fantastische 1ste stap. Ruimte maken voor wat zich wil laten ontpoppen en connectie maken met wat er is!

Mijn verdiepingen (maar ik zal eeuwig student blijven) :

  • 2 jarige opleiding Spiritual Guidance bij Atum O’Kane
  • Astanga Vinyasa opleiding bij Johan Noorloos, Anat Geiger en Marcel van de Vis Heil
  • Yin Yoga Opleding bij Johan Noorloos en Anat Geiger
  • Reiki
  • Vipassana Meditatie in Nepal
  • Mijn kinderen zijn mijn grootste spiegels en leermeesters
esther

“Yoga is sinds mijn studententijd onderdeel geworden van mijn bestaan”

​Esther Ayou

Docent bij Yogadreams

“There is more to life than increasing it’s speed”​