Janneke van Amelsvoort

Dat ik ondersteboven geboren ben, is niet zo bijzonder, want dat ben jij waarschijnlijk ook. Maar dat de meesten dat vervolgens niet als tweede natuur hebben, maakt een verschil. Heel mijn leven wilde ik kunstjes doen en leek het maar aanstellerig gedrag. Niet wetende dat er zoveel voordelen aan ten grondslag liggen die mij hebben gevormd tot wie ik nu ben. Achteraf zou je kunnen zeggen dat het is, omdát ik vaak klom en ondersteboven hing, dat ik een gelukkiger mens ben dan gemiddeld.

Kunnen loslaten en vertrouwen, sterk zijn en flexibel, maakt dat je heel anders in het leven staat. Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoe heerlijk en leuk het leven kan zijn. Lekker in je vel voelen; luchtig door het leven gaan en plezier beleven. De expressie als danseres, maar vooral de uitbreiding naar luchtacrobatiek heeft me grote in- en uitzichten gegeven. Toen daar ook nog de yoga ervaring bij kwam, was het niet meer dan logisch om dit te verenigen in Aerial Yoga. Vanuit het idee dat ik niet mijn hele leven zou kunnen dansen en optreden als luchtacrobate, wilde ik iets wat ik wel kon doen tot mijn 80ste. Hier begon ik met de ontwikkeling van een eigen methodiek.

Destijds in 2009 was er een Amerikaan die een fitness variant in de doeken deed, maar dat stond erg ver van wat mij nou zo leuk en lekker leek. “I do it my way” en ik bleek de eerste in Nederland te zijn. Gestaag kreeg ik leerlingen om me heen en moest ik vervangbaar zijn, al snel waren meer mensen geïnteresseerd om hierin les te gaan geven en ging ik teacher trainingen verzorgen. Nooit gedacht dat het zo’n vlucht zou nemen!

  • De massages van het doek op spieren, bindweefsel en meridianen;
  • Ruimte ervaren in je lijf door de zwaartekracht het werk te laten doen, zonder compressie op de wervelkolom;
  • Nieuwe wegen aanboren in de hersenen;
  • Het weer mogen spelen als een kind, de stofjes die vrijkomen en een geluksgevoel teweeg brengen en ga zo maar door.

Waar ik Aerial Yoga begonnen ben puur voor mezelf, had ik niet durven dromen wat hier allemaal uit voort is gekomen. In eerste instantie alle mogelijkheden van het doek ontdekken, niet wetende wat er fysiek en mentaal allemaal gebeurde. Mijn grootste passie is om die kennis te delen en te verspreiden. Om samen zoveel mogelijk mensen te helpen naar een gelukkig, gezond en vrolijker leven.

Inmiddels zijn er in de afgelopen 10 jaar enorm veel ontdekkingen gedaan waardoor Aerial Yoga kennis blijft groeien en steeds meer voordelen aan het licht komen. Voor jong en oud, dik, dun, soepel en stijf, voor iedereen heeft het doek iets te bieden. Heel mooi om te zien dat zoveel verschillende mensen die er bestaan allemaal iets anders uit een aerial yoga les kunnen halen. Mijn verhaal is dus geen zware lijdensweg die ik heb ondergaan, ik ben niet uit de afgrond omhoog geklommen en heb mezelf niet geheeld na een heftige blessure of ziekbed. Maar heb wel heel veel mensen kunnen helpen met tal van fysieke en mentale klachten.

Alle wijsheden die zijn vergaard dankzij alle leerlingen die voorbij zijn gekomen;
Het feit dat ik gelukkig ben, met de flow van het leven meega, geen problemen zie maar enkel uitdagingen. Een luchtig leven is binnen handbereik. Je moet het alleen zien en durven grijpen. Want stel dat je echt gelukkig wordt, dat is natuurlijk wel heel eng…

yogadocent janneke

“Nooit gedacht dat het zo’n vlucht zou nemen!”

Janneke van Amelsvoort

Docent bij Yogadreams

“Mijn grootste passie is om die kennis te delen en te verspreiden”​