Joep Hardendood

Bewegen is de rode draad door mijn leven. Zo beoefende ik bijna 10 jaar lang Taekwondo, een sport die gaat over controle en respect. Later rolde ik via mijn opleiding de sport- en fitnesswereld in. Ik startte met geven van simpele stretch en ontspanningslessen en later verdiepte ik mij in programma’s van Les Mills, zoals BodyBalance. Op het hoogtepunt van mijn carrière in de sportwereld gaf ik meer dan 15 lessen per week, zowel in yoga als de pittigere lessen als BodyPump en Spinning. Het duurde niet lang voordat ik tijdens mijn yoga-lessen het vaste format losliet en vrije vorm begon te geven. Inmiddels geef ik meer dan 10 jaar les.

Door mijn Bachelor in Bewegingswetenschappen en Master in Gezondheidswetenschappen plaatste ik het lichaam, beweging en sport veelal in een biomechanisch en anatomische kader. Daarnaast was ik door mijn carrière in de sales meer aan het rennen dan stilstaan, met werkdagen van 10 uur, 6 dagen per week. Vooruit gaan en doorpakken was jarenlang mijn norm en ik voelde dat ik iets moest veranderen om fysiek én mentaal gezond te blijven.​

Ik heb mijzelf moeten aanleren dat het niet gezond is om altijd productief en actief te (willen) zijn. Tijdens een sabbatical van een jaar ben ik mij meer gaan verdiepen in filosofie en mindfulness via boeken van onder andere Alan Watts en Eckhart Tolle. Ik heb geleerd om los te laten, stil te staan in het nu en het leven minder serieus te nemen. Yoga is hierbij een onmisbare tool geweest.

Tegenwoordig helpt yoga mij stil te staan, dankbaar te zijn voor de alledaagse dingen en mentaal fit te blijven. Het kunnen omgaan met fysiek oncomfortabele momenten geeft vertrouwen dat er in het dagelijks leven ook weinig kan gebeuren dat ik niet aan zou kunnen.

Het type Yoga dat is geef is Vinyasa Flow met elementen van Power Yoga en Pilates. Je kunt mijn les met stress binnenstappen en ik beloof je dat je de zaal verlaat met een kalm hoofd en een soepel lichaam.

docent joep

”Het kunnen omgaan met fysiek oncomfortabele momenten geeft vertrouwen”

Joep Hardendood

Docent bij Yogadreams

”Yoga helpt mij stil te staan, dankbaar te zijn voor de alledaagse dingen en mentaal fit te blijven”