Nadia Stavast

Meer dan 20 jaar geleden stond ik voor het eerst op een yogamat. Sindsdien is het altijd aanwezig geweest in mijn leven. Yogadreams ken ik dan ook al vanaf het allereerste begin in de studio aan de Zaan. En hoewel lange tijd andere dingen op de voorgrond waren in mijn leven, bleef yoga steeds terugkomen op mijn pad.

​Eind 2016 begon het echt te jeuken: ik wilde letterlijk meer yoga en besloot dat ik graag een opleiding wilde doen tot yogadocente. Slechts 4 maanden later verscheen de nieuwsbrief van Yogadreams met daarin de aankondiging: start Ashtanga Vinyasa docentenopleiding januari 2017. Wat een timing! Dit voelde zo goed! En dus stortte ik me meer dan ooit op yoga. Direct erna heb ik ook de Yin yoga docentenopleiding gevolgd. Een welkome aanvulling, want alleen Ashtanga is misschien wel iets teveel van het goede voor mij. Dan word ik een beetje hyper. Met de yin kant erbij is de cirkel weer rond. Yang kan echt niet zonder yin.

Omdat ik zelf erg veel baat heb bij de backpath-lessen van Marcel Remme wilde ik ook daar graag meer over weten. Na deze lessen sta ik zoveel meer open en het doet wonderen voor mijn houding. En dus deed ik ook de backpath-opleiding. ​

​En ik geloof dat veel klachten in deze westerse wereld veroorzaakt worden door onze manier van leven. Yoga kan hier zeker een positieve invloed op hebben. In de Rug, Nek, Schouder yogalessen wordt veel aandacht besteed aan houding en flexibiliteit van de wervelkolom. Ook doen we regelmatig oefeningen om de core-spieren te versterken, erg belangrijk voor een gezonde rug/houding. Daarnaast ligt de focus op ademhaling en ontspanning, waardoor het een rustgevende werking kan hebben.

nadia stavast

“​Yoga is helend voor mij, ik hoop dat ook jij dit gevoel van yoga ook mag ervaren.

Nadia Stavast

Docent bij Yogadreams

“Bij Yogadreams geef ik de (therapie)lessen Rug-Nek-Schouder-yoga. Mijn achtergrond als arts is een ideale aanvulling op mijn lessen, ik weet vaak veel af van de blessures waar mensen mee komen in de les.”