Naomi van der Werff

Ongeveer 20 jaar oud was ik toen ik voor het eerst op de mat stond. Yoga gaf mij onder andere een soepel en sterk lichaam en ik vond stilte en rust in mijn hoofd. Inmiddels alweer jaren geleden, na een droevige gebeurtenis in mijn leven, ben ik erachter gekomen dat yoga mij naast een soepel en sterk lichaam ook een soepele en sterke geest geeft. Wat je ervaart op de mat kan je ook heel goed toepassen in het dagelijkse leven. Alles komt en gaat. Ongemak en pijn, zowel fysiek als emotioneel. Je leert doorademen, ook als het moeilijk wordt.

Altijd ben ik op zoek naar het vinden van de juiste balans tussen in- en ontspanning. Ik loop graag hard en ik vind het heerlijk om de actievere yogalessen te volgen. Totdat ik ook Yin yoga ontdekte. Wat een verademing om even niets meer te moeten en je terug te trekken in de stilte, terwijl er fysiek heel veel gebeurt. Nu wissel ik yin en yang veel meer met elkaar af.

Beweging, meditatie, voeding en alternatieve geneeswijzen zijn onderwerpen die mij als kind al bijzonder interesseerden. Deze onderwerpen heb ik ook teruggevonden in de opleidingen die ik heb gevolgd. In 2016 volgde ik mijn eerste yoga opleiding, namelijk de Vinyasa Teacher Training (200H) bij Johan Noorloos (DNYS). Ik vind het heel bijzonder en mooi om mijn kennis, ervaring en enthousiasme over te mogen dragen. Omdat ik mij graag verder wil ontwikkelen als Vinyasa yogadocent volg ik nog steeds diverse verdiepingsstudies bij verschillende docenten die mij inspireren.

Ook heb ik in 2017 de Yin Yoga Teacher Training (200H) bij de Yogagarden afgerond. Een hele mooie uitbreiding van mijn yogakennis. De werking van Yin yoga boeit mij enorm en ook hierin ben ik nog lang niet uitgeleerd. Ik ontdekte de wereld van de meridianen in combinatie met Yin yoga en heb mij hier verder in verdiept bij Stillnessinyoga. In 2018 heb ik de Yin Yoga & Meditation opleiding afgerond en het jaar daarop de Advanced module behaald waarbij we nog dieper in zijn gegaan op de werking van de meridianen. Dit inspireerde mij om Chinese Geneeskunde te gaan studeren en ik vind het heerlijk om deze kennis ook over te dragen in mijn lessen.

Wat ik iedereen mee wil geven is dat het er bij yoga niet om gaat of je lenig bent of niet. Yoga leert je namelijk dat alles goed is zoals het is. Door dit regelmatig te oefenen met yoga leer je dat ook te doen met de dagelijkse dingen in het leven. Yoga daagt je uit om je eigen grenzen te verkennen en de weerstand op te zoeken. Het gaat er niet om of de houding er mooi uitziet of niet. Het eindresultaat is niet belangrijk. Het gaat om de weg er naartoe!

Naomi

” Ik vind het heel bijzonder om mijn kennis, ervaring en enthousiasme over te mogen dragen.”

Naomi van der Werff

Docent bij Yogadreams

“Altijd ben ik op zoek naar het vinden van de juiste balans tussen in- en ontspanning.”​