Renzo Ballintijn

In 2020 is yoga op mijn pad gekomen. In het begin heb ik veel lessen gevolgd die in het teken staan van de Yang energie. Naast yoga beoefen ik sporten zoals hardlopen, wandelen, krachttraining en ik beoefen yoga daarom voor de ontspanning van mijn lichaam. Op een gegeven moment ging ik Yin lessen volgen en merkte dat er een andere ontspanning ontstond. Ik ging onbewust meer naar binnen en merkte op dat er een betere balans kwam in mijn leven. Ik was niet meer alleen bezig met fysieke ontspanning, maar ook met geestelijke ontspanning. Sindsdien ben ik veel meer bezig om de Yin energie in mijn leven te implementeren en ben in dit proces nog lang niet uitgeleerd.

Momenteel volg ik de opleiding Ergotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam en Yin yoga vormt een waardevolle aanvulling hierop. Binnen de Ergotherapie richt ik mij voornamelijk op het weer mogelijk maken van het dagelijks handelen, waarbij ik de individuele wensen van de persoon die ik behandel als beginpunt neem van de behandeling. Deze benadering wil ik dan ook gaan toepassen in mijn beoefening van Yin yoga, aangezien elk lichaam uniek is en specifieke behoeften heeft. In mijn yogales gaan we in de houdingen op zoek naar hoe jij deze met het meeste gevoel van ontspanning kunt ervaren waarbij we deze houdingen kunnen aanpassen op de behoeften van jouw lichaam.

Op het moment ben ik bezig om Yin docent te worden. Ik volg mijn opleiding bij Esther Scheen om uiteindelijk het certificaat van de Yin Yoga Teacher Training (200H) in ontvangst te mogen nemen. Tevens kun je mij als host bij Yogadreams tegenkomen.

Schermafbeelding 2024 02 06 om 18.02.09

Renzo Ballintijn

Docent bij Yogadreams

”Van je hoofd naar je lichaam naar je hart”