Yvonne Alefs

Bewegen is me met de paplepel ingegoten en ik heb dan ook tijdens mijn leven allerlei sporten beoefend, waarvan tot nu toe karate het langst. Het is op de karatemat waar ik voor het eerst leerde mijn ademhaling aan mijn bewegingen te koppelen en mijn geest in te zetten om mijn lichaam te trainen. Vaardigheden die mij van pas kwamen toen ik in 2014 voor het eerst op een yogamat stapte. En alhoewel ik vooral voor het fysieke voordeel van yoga ging, was het vooral de geestelijke weldaad die mij helemaal overstag deed gaan.

Nadat ik een workshop Hachi Dan Kin – een zachte rustige karate kata – bij Yogadreams had gegeven, werd het me duidelijk dat het mijn passie was om energetisch helende oefeningen aan anderen door te geven. Anderen bewegingen aanleren die rust en ruimte in het dagelijks leven geven en het lichaam met de geest koppelen was iets waar ik me in de toekomst graag op wilde toeleggen en wat ik in de opleidingen tot Qigong en Do-In docente heb gevonden.

Naast aandacht voor het aanleren van bewegingen, maak ik je in mijn lessen ook graag bewust van wat de bewegingen met je meridianen, organen en geest doen. Een stukje innerlijke rust meegeven vind ik net zo belangrijk als dat je fysiek verkwikt de les weer uitgaat.

Diverse verdiepingen

  • 2010: eerste dangraad karate (1e niveau zwarte band)
  • 2014: tweede dangraad karate (2e niveau zwarte band)
  • 2017: opleiding Qigong docente
  • 2018 – 2020: opleiding Do-In docente (Traditionele Chinese Geneeskunde)

En ik lees ook veel binnen mijn vakgebied, heel veel!

yogadocent yvonne alefs

“​Een stukje innerlijke rust meegeven vind ik net zo belangrijk als dat je fysiek verkwikt de les weer uitgaat.”

Yvonne Alefs

Docent bij Yogadreams

“Wanneer je je licht laat schijnen is dat geen arrogantie, maar een blijk van liefde voor je medemens”​