In principe kun je alle lessen uitproberen. De Strong Flow les en de Rug, Nek, Schouders les vragen fysiek meer van het lichaam. Deze les raden we dan ook niet aan beginners aan. Heb je fysieke klachten of blessures vermeldt dit dan altijd aan de docent voorafgaand aan de les, zodat zij hier rekening mee kunnen houden en jou eventueel specifieke aanwijzingen kunnen geven. Wees mild voor jezelf en probeer niet bezig te zijn met hoe en houding er in jouw hoofd uit zou moeten zien. Ieder lichaam is uniek, de vorm vergelijken heeft dan ook weinig zin. Veel belangrijker vinden we hoe je een houding ervaart.

Heb je fysieke of psychische klachten wees je er dan van bewust dat yoga geenszins therapie of een medische behandeling vervangt. 

Yoga draagt bij aan bewustzijn van lichaam en geest. In sommige gevallen, bijvoorbeeld als er sprake is van trauma, kan yoga confronterend en/of overweldigend zijn. Ervaar je psychi(atri)sche klachten of ernstige emotionele instabiliteit overleg dan met jouw behandelaar (bijvoorbeeld een huisarts, psycholoog of ander medisch specialist) in hoeverre yoga op dit moment een goede aanvulling is.