Tamar Tieleman-van ’t Veld

Gek genoeg heb ik mij het grootste deel van mijn leven afgezet tegen yoga, totdat ik in een burn-out terecht kwam en van verschillende artsen op het hart gedrukt kreeg yoga een kans te moeten geven. Via stress relief yoga bij Yogadreams kwam er eindelijk spanning los en kon ontspanning zijn plek innemen. Mijn ogen waren geopend en mijn nieuwsgierigheid gewekt. Ik ging als host werken bij Yogadreams en zo kwam het dat ik allerlei lessen, docenten, leden en workshops mocht leren kennen.

Al vrij snel voelde ik dat ik yoga niet alleen wilde doen, ik wilde dit begrijpen, kunnen en delen. Voor ik het wist rolde ik de yin yoga docenten opleiding van Yogadreams binnen en sindsdien is het hek van de dam. Sinds mijn afstuderen geef ik les bij verschillende sport- en yogascholen en privé lessen. Mijn nieuwsgierigheid maakt dat ik telkens verder leer, zowel theoretisch als in de praktijk. Dat ik nu mag doorgeven wat ik allemaal geleerd heb sinds ik bij Yogadreams binnenstapte, in de lessen van de school zelf, is voor mij heel speciaal.

Juist door mijn vroegere aversie tegen yoga, zie ik het als mijn taak om yoga toegankelijk te maken voor iedereen. In mijn lessen hoop ik altijd ruimte te creëren voor de mooiste inzichten die jij jezelf kan geven. Yin yoga is voor mij het belangrijke moment van introspectie dat we onszelf vaak vergeten te geven. We stellen hoge eisen aan onszelf en de westerse maatschappij ook: Hard werken, altijd bereikbaar zijn en van alles op de hoogte blijven. We verliezen daarbij het contact met onszelf en het moment van rust om op te laden, waardoor we uit balans raken. Gek genoeg is dat het eerste dat we onszelf ontzeggen wanneer we het druk krijgen.

​In mijn lessen ligt de focus op die rust vinden om het contact met jezelf te maken. Zodat je weer kan voelen hoe je er mentaal, fysiek en emotioneel voorstaat. Dit helpt je betere keuzes te maken in het dagelijks leven waarbij je je grenzen leert waarnemen.

Tamar

” Het grootste deel van mijn leven afgezet tegen yoga”

Tamar Tieleman-van ’t Veld

Docent bij Yogadreams

”In mijn lessen hoop ik altijd ruimte te creëren voor de mooiste inzichten die jij jezelf kan geven”